Een e-learning module is leerzaam, maar wordt vaak in één zin genoemd met ‘verplicht’, ‘saai’, en ‘werkgerelateerd’. Een escaperoom wordt eerder geassocieerd met: leuk, spannend, ontspannen en interessant. Wat nou als je een e-learning module in de vorm van een online escaperoom giet? De consultants van TopRight hebben er inmiddels ruime ervaring mee. Compliance of On-Boarding programma’s een boost geven met een online escaperoom? Wij helpen je er graag mee!

Een escaperoom is vaak een fysieke ruimte waar de deur tijdelijk op slot gaat. De deelnemers lossen puzzels en raadsels op en ontcijferen cryptische aanwijzingen om te sleutel of code te vinden die leidt tot de uiteindelijke ontsnapping. Teamwork is vaak een belangrijke factor, en het is de kunst om dingen ‘gewoon maar te proberen’, en zo te ervaren wat wel werkt, en wat juist niet. 

Ook een escaperoom die als e-learning wordt ingezet, bestaat voor een groot deel uit: ‘learning by doing’. Men probeert iets uit en ziet of het werkt. Zo ervaart men het leren op een heel andere manier, wat voor veel mensen positief en enthousiasmerend werkt. Daarnaast kun je een competitief element eraan toevoegen: welk team weet het snelst uit de escaperoom te ontsnappen? De reacties zijn vaak fantastisch, tijdens de laatste sessie hoorden we: “Dit was echt leuk! En ik heb er vet veel van geleerd, topcombi!”

Met TopRight hebben we veel ervaring met het opzetten van online escaperooms, aansluitend op de visie van de organisatie, en gebaseerd op leerdoelen. We hebben vooral gezien hoe enthousiast en fanatiek men ook met leren om kan gaan, en dat gunnen we elke organisatie! Ook een online escape room organiseren voor jouw organisatie? Neem contact met ons op!

Category
Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *